Brynzové halušky s křupavou slaninou a pažitkou

Tento recept na Brynzové halušky s křupavou slaninou a pažitkou je inspirovaný slovenskou kuchyní, ale s malým vylepšením.


Brynzové halušky s křupavou slaninou a pažitkou
Tento pokrm kombinuje jemnost brynzy, bohatou chuť bramborových halušek a křupavou slaninu. Pažitka dodá pokrmu svěžest a zajímavý vzhled. Je to výborná sytá večeře pro každého milovníka sýrových pokrmů.


Suroviny:
(Pro 4 osoby)

Brambory (500 g) – 20 Kč
Hladká mouka (200 g) – 10 Kč
Vejce (1 ks) – 5 Kč
Brynza (200 g) – 50 Kč
Slanina (150 g) – 40 Kč
Sůl a pepř – 5 Kč
Pažitka (hrst) – 10 Kč
Máslo (1 lžíce) – 5 Kč
Celková cena: cca 145 Kč


Postup:

  1. Příprava těsta: Brambory oloupej a nastrouhej najemno. Vymačkej přebytečnou vodu a smíchej s vejcem, hladkou moukou a špetkou soli. Vytvoř těsto, které by mělo být spíše hustší, ale stále měkké.
  2. Vaření halušek: Přiveď k varu hrnec osolené vody. Pomocí haluškovače nebo lžící tvoř malé kousky těsta (halušky) a vhazuj je do vroucí vody. Jakmile halušky vyplavou na povrch, vař je ještě asi 1–2 minuty. Poté je sceď a promíchej s trochou másla, aby se nelepily.
  3. Příprava slaniny: Slaninu nakrájej na kostičky a osmaž ji na pánvi dozlatova a křupava. Odsaj přebytečný tuk na papírové utěrce.
  4. Spojení chutí: V teplém hrnci smíchej uvařené halušky s brynzou, dokud se sýr nerozpustí a halušky nezískají krémovou konzistenci. Přidej opečenou slaninu a podle chuti osol a opepři.
  5. Podávání: Při podávání pokrm posyp čerstvou nasekanou pažitkou pro svěžest a krásnou barvu.

Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Obtížnost: Střední

Tento pokrm je krémový, sytý a výborně se hodí na chladnější dny. Kombinace brynzy a křupavé slaniny tvoří nezapomenutelnou chuť, kterou doplňuje jemná pažitka.

Dobrou chuť!

Ohodnoťte tento příspěvek!
[Celkem: 0 Průměrně: 0]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Maximální velikost obrázku je: 64 MB. Pro vložení obrázku přidejte Komentář a vyplňte označená pole Drop file here