Bramborové šišky s uzeným masem a křenovou omáčkou

Tady je originální recept inspirovaný českou kuchyní, s moderním nádechem – Bramborové šišky s uzeným masem a křenovou omáčkou. Je to zajímavá kombinace tradičních chutí s neobvyklou omáčkou, která dodá jídlu svěží šmrnc.


Bramborové šišky s uzeným masem a křenovou omáčkou
Tento recept spojuje klasické bramborové šišky, známé z české kuchyně, s lahodným uzeným masem a pikantní křenovou omáčkou. Výsledkem je tradiční, ale přesto originální jídlo s moderním dotykem.


Suroviny:
(Pro 4 osoby)

Na bramborové šišky:
Brambory (500 g, uvařené ve slupce) – 15 Kč
Hladká mouka (200 g) – 10 Kč
Vejce (1 ks) – 5 Kč
Sůl – 5 Kč

Na omáčku:
Strouhaný křen (50 g, čerstvý nebo sterilovaný) – 20 Kč
Máslo (30 g) – 10 Kč
Smetana ke šlehání (200 ml) – 40 Kč
Mléko (100 ml) – 10 Kč
Sůl a pepř – 5 Kč

Na uzené maso:
Uzené maso (400 g) – 120 Kč
Špetka tymiánu – 5 Kč
Lžička dijonské hořčice – 5 Kč

Celková cena: cca 250 Kč


Postup:

  1. Příprava bramborových šišek:
    Oloupané uvařené brambory nastrouhej najemno. Přidej mouku, vejce a sůl a vypracuj hladké těsto. Z těsta vytvaruj šišky o velikosti malých válečků. Vař šišky v osolené vodě asi 8–10 minut, dokud nevyplavou na hladinu. Poté je sceď.
  2. Příprava uzeného masa:
    Uzené maso nakrájej na plátky a krátce opeč na pánvi, aby získalo křupavou kůrčičku. Při opékání přidej tymián a dijonskou hořčici, aby se uvolnily aromatické chutě.
  3. Příprava křenové omáčky:
    V hrnci rozpusť máslo, přidej smetanu a mléko a přiveď k varu. Pomalu vmíchej nastrouhaný křen. Omáčku dochuť solí a pepřem, a pokud máš rád pikantnější chuť, můžeš přidat více křenu. Nech omáčku krátce povařit, aby zhoustla.
  4. Servírování:
    Na talíř nalož bramborové šišky, přidej plátky opečeného uzeného masa a přelij křenovou omáčkou. Na ozdobu můžeš přidat čerstvou pažitku nebo petrželku.

Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Obtížnost: Střední

Tento recept je skvělým propojením tradičních českých chutí s trochu neobvyklou omáčkou. Křenová omáčka dodá jídlu příjemnou pikantnost, která krásně doplňuje jemné bramborové šišky a uzené maso.

Dobrou chuť!

Ohodnoťte tento příspěvek!
[Celkem: 0 Průměrně: 0]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Maximální velikost obrázku je: 64 MB. Pro vložení obrázku přidejte Komentář a vyplňte označená pole Drop file here