Tady je recept na jednoduchou a chutnou Kuřecí Kung Pao – jedno z nejoblíbenějších jídel z čínské kuchyně, které můžeš snadno připravit doma. Je to kombinace sladko-pikantní omáčky, křupavých arašídů a jemně kořeněného kuřecího masa.
Kuřecí Kung Pao
Toto jídlo je plné výrazných chutí, s jemně pálivým nádechem, který skvěle doplňuje křupavé arašídy a šťavnaté kousky kuřecího masa.
Suroviny:
(Pro 4 osoby)
Kuřecí prsa (500 g) – 120 Kč
Arašídy (100 g, nesolené) – 30 Kč
Červená paprika (1 ks) – 20 Kč
Zelená paprika (1 ks) – 20 Kč
Jarní cibulka (4 ks) – 15 Kč
Česnek (3 stroužky) – 5 Kč
Zázvor (2 cm kousek, nastrouhaný) – 10 Kč
Sójová omáčka (4 lžíce) – 15 Kč
Rýžový ocet (2 lžíce) – 10 Kč
Sladká chilli omáčka (2 lžíce) – 15 Kč
Sezamový olej (1 lžíce) – 10 Kč
Kukuřičný škrob (1 lžíce) – 5 Kč
Rýže na přílohu – 40 Kč
Sůl a pepř – 5 Kč
Celková cena: cca 320 Kč
Postup:
- Marinování kuřete:
Kuřecí prsa nakrájej na menší kousky. V misce smíchej 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžíci rýžového octa a kukuřičný škrob. Do této směsi nalož nakrájené kuřecí maso a nech ho marinovat alespoň 20 minut. - Příprava zeleniny:
Papriky nakrájej na menší kostky, jarní cibulku na plátky. Česnek a zázvor najemno nasekej. - Smažení kuřete:
Na rozpáleném pánvi orestuj kuřecí kousky dozlatova. Když je maso hotové, odlož ho stranou. - Smažení zeleniny a omáčky:
Do pánve přidej trochu sezamového oleje a krátce orestuj česnek, zázvor a jarní cibulku. Poté přidej papriky a smaž je, dokud nezměknou. Zalij směsí z 2 lžic sójové omáčky, 1 lžičky rýžového octa a sladké chilli omáčky. Nakonec vmíchej kuřecí kousky a přidej arašídy. - Servírování:
Kuřecí Kung Pao podávej s vařenou rýží a ozdobené čerstvou jarní cibulkou.
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Obtížnost: Střední
Toto jídlo je skvělé, pokud máš rád rychlou a chutnou asijskou kuchyni. Arašídy dodají křupavost a chilli omáčka příjemnou sladkost s nádechem pálivosti.
Dobrou chuť!