Pikantní dýňové gnocchi s modrým sýrem a vlašskými ořechy. Toto jídlo kombinuje sladkost dýně, pikantnost sýra a křupavost ořechů, což vytváří nečekaně harmonickou chuťovou symfonii.
Pikantní dýňové gnocchi s modrým sýrem a vlašskými ořechy
Netradiční kombinace chutí, která překvapí a potěší milovníky nových kulinářských zážitků. Jemné dýňové gnocchi jsou doplněny krémovým modrým sýrem a ořechy.
Suroviny:
(Pro 4 osoby)
Dýňové pyré (300 g) – 30 Kč
Brambory (300 g, varný typ C) – 20 Kč
Hladká mouka (200 g) – 10 Kč
Vejce (1 ks) – 5 Kč
Modrý sýr (např. Niva, 100 g) – 40 Kč
Vlašské ořechy (50 g, nasekané) – 20 Kč
Máslo (50 g) – 15 Kč
Smetana ke šlehání (100 ml) – 20 Kč
Sůl a pepř – 5 Kč
Čerstvý tymián (na ozdobu) – 10 Kč
Celková cena: cca 175 Kč
Postup:
- Příprava dýňového pyré:
Dýni nakrájej na kostky a upeč v troubě na 180 °C, dokud nezměkne (asi 25 minut). Poté ji rozmixuj na hladké pyré. - Gnocchi:
Brambory uvař ve slupce, poté je oloupej a rozmačkej na kaši. Smíchej s dýňovým pyré, moukou, vejcem, solí a pepřem. Vypracuj hladké těsto. Z těsta vytvoř válečky a nakrájej je na malé gnocchi. Vař je v osolené vodě, dokud nevyplavou na povrch (asi 3 minuty). - Omáčka:
Na pánvi rozpusť máslo a přidej nasekané vlašské ořechy. Krátce je orestuj. Přilij smetanu a nech zhoustnout. Nakonec přidej rozdrobený modrý sýr a nech ho rozpustit. Omáčku dochuť solí a pepřem podle potřeby. - Dokončení:
Uvařené gnocchi smíchej s připravenou sýrovou omáčkou a ořechy. Ozdob čerstvým tymiánem a podávej.
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Obtížnost: Střední
Tento pokrm nabízí skvělou kombinaci sladkosti, pikantnosti a křupavosti. Je ideální pro milovníky výrazných chutí a netradičních kombinací.
Dobrou chuť!