Můj oblíbený recept je na Špagety s krémovou omáčkou z pečených rajčat a bazalky. Je to lehké, osvěžující a plné výrazné chuti pečených rajčat. Doufám, že ti zachutná stejně jako mně!
Špagety s krémovou omáčkou z pečených rajčat a bazalky
Suroviny:
(pro 4 osoby)
- Zralá rajčata (500 g, ideálně cherry rajčata) – 40 Kč
- Špagety (300 g) – 20 Kč
- Čerstvá bazalka (hrst) – 10 Kč
- Stroužky česneku (3 ks) – 5 Kč
- Olivový olej (2 lžíce) – 5 Kč
- Smetana na vaření (100 ml) – 15 Kč
- Sůl a pepř – dle chuti
- Parmazán na posypání – 15 Kč
Celková cena: cca 110 Kč
Postup:
- Pečení rajčat:
Rajčata rozkroj na poloviny a rozlož na plech vyložený pečicím papírem. Přidej nasekaný česnek, osol, opepři a pokapej olivovým olejem. Peč v předehřáté troubě na 200 °C asi 20 minut, dokud rajčata nezměknou a lehce se zkaramelizují. - Příprava špaget:
Mezitím uvař špagety v osolené vodě dle návodu na obalu. Po uvaření slij a nech stranou. - Omáčka:
Pečená rajčata i s česnekem a šťávou z plechu přendej do mixéru. Přidej čerstvou bazalku a rozmixuj na jemnou omáčku. Poté ji přelij do pánve, přidej smetanu a prohřej na mírném ohni. Dochucuj solí a pepřem dle chuti. - Spojení:
Do pánve s omáčkou přidej uvařené špagety a promíchej, aby se omáčka rovnoměrně obalila kolem špaget. - Servírování:
Na talíři posyp špagety čerstvým parmazánem a ozdob několika lístky bazalky.
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Obtížnost: Střední
Dobrou chuť!
Ohodnoťte tento příspěvek!
[Celkem: 0 Průměrně: 0]