Jablečný koláč s drobenkou

Jablečný koláč s drobenkou

Tento jablečný koláč s drobenkou je jednoduchý a přitom neodolatelný – ideální, když máte doma pár jablek a chuť na něco sladkého!


Suroviny:

Na těsto:

  • Hladká mouka (200 g) – 10 Kč
  • Cukr krystal (80 g) – 5 Kč
  • Máslo (100 g) – 25 Kč
  • Vejce (1 ks) – 5 Kč
  • Prášek do pečiva (1 lžička) – 3 Kč

Na náplň:

  • Jablka (500 g) – 25 Kč
  • Mletá skořice (1 lžička) – 3 Kč
  • Cukr krystal (2 lžíce) – 3 Kč

Na drobenku:

  • Hladká mouka (100 g) – 5 Kč
  • Máslo (50 g) – 13 Kč
  • Cukr krystal (50 g) – 3 Kč

Celková cena: cca 100 Kč


Postup:

  1. Příprava těsta:
    V míse smíchejte mouku, cukr a prášek do pečiva. Přidejte vejce a změklé máslo, a vše důkladně propracujte, až vznikne vláčné těsto. Těsto rozválejte a dejte do vymazané koláčové formy.
  2. Příprava náplně:
    Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na tenké plátky. Smíchejte je s cukrem a skořicí a rovnoměrně rozložte na připravené těsto.
  3. Drobenka:
    Smíchejte mouku, cukr a máslo, dokud nevznikne drobivá směs. Drobenku rovnoměrně posypte na vrstvu jablek.
  4. Pečení:
    Koláč pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 30–35 minut, dokud nebude drobenka krásně zlatavá a koláč nezezlátne.

Doba přípravy: 15 minut
Doba pečení: 30–35 minut
Obtížnost: Snadná

Jablečný koláč s drobenkou je klasika, která nezklame. Šťavnatá jablka a křupavá drobenka z něj dělají dokonalý dezert, který zachutná všem! Dobrou chuť!

Ohodnoťte tento příspěvek!
[Celkem: 0 Průměrně: 0]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Maximální velikost obrázku je: 64 MB. Pro vložení obrázku přidejte Komentář a vyplňte označená pole Drop file here