Tatarák z hovězí svíčkové

Tatarák z hovězí svíčkové

Tento recept nabízí klasický tatarák, vyladěný do posledního detailu. Důležité je, aby bylo maso prvotřídní kvality, ideálně od řezníka, kterému důvěřujete.


Suroviny:

  • Hovězí svíčková (200 g, jemně naškrábaná nebo najemno nasekaná) – cca 160 Kč
  • Vaječný žloutek (1 ks) – 5 Kč
  • Cibule (1 malá, najemno nasekaná) – 3 Kč
  • Nakládané okurky (2 ks, najemno nasekané) – 3 Kč
  • Kapary (1 lžíce, nasekané) – 10 Kč
  • Dijon hořčice (1 lžička) – 2 Kč
  • Worcesterská omáčka (1 lžička) – 2 Kč
  • Tabasco (pár kapek) – dle chuti
  • Olivový olej (1 lžíce) – 5 Kč
  • Sůl a čerstvě mletý pepř – dle chuti
  • Toustový chléb, opékaný (4 plátky) – 10 Kč

Celková cena: cca 200 Kč


Postup:

  1. Příprava masa: Hovězí svíčkovou naškrábejte nebo najemno nasekejte ostrým nožem – tato technika dodá tataráku lepší strukturu než mletí v mixéru.
  2. Příprava směsi: Do velké mísy dejte připravené maso, přidejte vaječný žloutek, nasekanou cibuli, okurky, kapary, dijon hořčici, worcesterskou omáčku a pár kapek Tabasca. Osolte, opepřete a vše důkladně promíchejte.
  3. Dochucení: Pomalu přilévejte olivový olej a směs míchejte, dokud nedosáhnete požadované konzistence a chutí.
  4. Servírování: Tatarák podávejte na talíři, nejlépe s čerstvě opečeným toustovým chlebem. Můžete ho ještě ozdobit dalšími kapary nebo nasekanou cibulkou dle chuti.

Doba přípravy: 15 minut
Obtížnost: Střední

Tento recept přináší autentický chuťový zážitek a je dokonalým příkladem toho, jak jednoduché ingredience a kvalitní maso mohou vytvořit neobyčejný pokrm. Dobrou chuť!

Ohodnoťte tento příspěvek!
[Celkem: 0 Průměrně: 0]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Maximální velikost obrázku je: 64 MB. Pro vložení obrázku přidejte Komentář a vyplňte označená pole Drop file here