Ratatouille

Ratatouille

Tento recept přináší do vašeho stolu kousek francouzského venkova s jeho nezaměnitelnou chutí a vůní čerstvé zeleniny.


Suroviny:

(pro 4 osoby)

  • Cuketa (1 střední) – 15 Kč
  • Lilek (1 střední) – 20 Kč
  • Červená paprika (1 ks) – 10 Kč
  • Žlutá paprika (1 ks) – 10 Kč
  • Rajčata (3 ks) – 15 Kč
  • Cibule (1 ks) – 5 Kč
  • Stroužky česneku (2 ks) – 2 Kč
  • Olivový olej (4 lžíce) – 8 Kč
  • Čerstvý tymián a rozmarýn (pár snítek) – 5 Kč
  • Sůl a pepř – dle chuti

Celková cena: cca 80 Kč


Postup:

  1. Příprava zeleniny: Cuketu, lilek, papriky a rajčata nakrájejte na tenké plátky nebo kousky. Cibuli nakrájejte nadrobno a česnek nakrájejte na tenké plátky.
  2. Opékání: V hluboké pánvi rozehřejte dvě lžíce olivového oleje. Přidejte cibuli a česnek a opékejte na mírném plameni, dokud nezměknou a nezískají zlatavou barvu.
  3. Přidání zeleniny: K cibuli a česneku postupně přidávejte papriky, cuketu a lilek. Každou zeleninu restujte samostatně, dokud není mírně měkká a opečená. Na závěr přidejte rajčata, tymián a rozmarýn. Osolte, opepřete a důkladně promíchejte.
  4. Pečení: Předehřejte troubu na 180 °C. Zeleninovou směs přesuňte do zapékací mísy a polijte zbylým olivovým olejem. Pečte přikryté 30 minut a poté odklopte a pečte dalších 10–15 minut, dokud zelenina nezíská lehce zkaramelizovaný povrch.

Doba přípravy: 20 minut příprava + 45 minut pečení
Obtížnost: Střední

 

Toto francouzské Ratatouille přinese na váš stůl svěžest a vůni letního jihu Francie. Dobrou chuť!

Ohodnoťte tento příspěvek!
[Celkem: 0 Průměrně: 0]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Maximální velikost obrázku je: 64 MB. Pro vložení obrázku přidejte Komentář a vyplňte označená pole Drop file here