Pečená zelenina s feta sýrem a bylinkovým dresinkem

Pečená zelenina s feta sýrem a bylinkovým dresinkem

Lehký a zdravý recept, který skvěle poslouží jako samostatné jídlo nebo příloha k masu.


Suroviny:

(Pro 4 porce)

  • Mrkev (2 ks) – 10 Kč
  • Cuketa (1 ks) – 15 Kč
  • Červená paprika (2 ks) – 20 Kč
  • Batát (1 střední) – 25 Kč
  • Červená cibule (1 ks) – 5 Kč
  • Feta sýr (100 g) – 35 Kč
  • Olivový olej (3 lžíce) – 5 Kč
  • Čerstvý rozmarýn nebo tymián (pár větviček) – 5 Kč
  • Sůl a pepř – dle chuti

Na bylinkový dresink:

  • Bílý jogurt (150 g) – 10 Kč
  • Citronová šťáva (1 lžička) – 2 Kč
  • Čerstvá petrželka a kopr (hrstka) – 5 Kč
  • Česnek (1 stroužek) – 2 Kč

Celková cena: cca 140 Kč


Postup:

Příprava zeleniny:

  1. Mrkev, batát a cuketu omyjte a nakrájejte na větší kousky. Papriku zbavte jádřince a nakrájejte na proužky. Červenou cibuli oloupejte a nakrájejte na čtvrtiny.
  2. Všechnu zeleninu vložte do mísy, přidejte olivový olej, čerstvý rozmarýn nebo tymián, sůl a pepř. Promíchejte, aby se zelenina rovnoměrně obalila kořením.

Pečení:

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Zeleninu rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem. Pečte 25–30 minut, dokud nebude měkká a zlehka opečená.

Příprava bylinkového dresinku:

  1. V misce smíchejte bílý jogurt s nasekanou petrželkou a koprem, prolisovaným česnekem a citronovou šťávou. Dochutíme solí a dobře promíchejte.

Servírování:

  1. Upečenou zeleninu přendejte na talíř, posypte rozdroleným feta sýrem a pokapejte připraveným bylinkovým dresinkem.

Doba přípravy: 15 minut
Doba pečení: 30 minut
Obtížnost: Snadná

Pečená zelenina s feta sýrem a bylinkovým dresinkem vás okouzlí svou barevností a svěží chutí. Skvělý způsob, jak si pochutnat na zdravém a lehkém jídle. Dobrou chuť!

Ohodnoťte tento příspěvek!
[Celkem: 0 Průměrně: 0]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Maximální velikost obrázku je: 64 MB. Pro vložení obrázku přidejte Komentář a vyplňte označená pole Drop file here