Tady je inspirativní recept na chutné a výživné bezmasé jídlo – Cizrnový kari s kokosovým mlékem a špenátem. Toto jídlo je plné teplých chutí, krémové textury a živin, které zasytí a dodají energii na celý den.
Cizrnový kari s kokosovým mlékem a špenátem
Lahodné spojení cizrny, koření a jemného kokosového mléka, ideální pro rychlý oběd nebo večeři.
Suroviny:
(Pro 2–3 osoby)
- Cizrna (konzervovaná, 1 plechovka) – 20 Kč
- Kokosové mléko (1 plechovka, cca 400 ml) – 40 Kč
- Čerstvý špenát (hrst) – 15 Kč
- Cibule (1 ks) – 5 Kč
- Česnek (2 stroužky) – 5 Kč
- Olivový olej (2 lžíce) – 5 Kč
- Kari koření (1 lžička) – 5 Kč
- Kurkuma (1/2 lžičky) – 3 Kč
- Mletý zázvor (1/2 lžičky) – 3 Kč
- Sůl a pepř – dle chuti
- Čerstvý koriandr nebo petrželka na ozdobu – 5 Kč
Celková cena: cca 101 Kč
Postup:
- Příprava základu:
Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. V hlubší pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte cibuli do zlatova. Přidejte česnek a restujte jen pár sekund, aby nezhořkl. - Kořenění:
Přidejte kari koření, kurkumu a mletý zázvor. Nechte chvíli osmahnout, aby se koření rozvonělo a propojilo chutě. - Cizrna a kokosové mléko:
Přidejte cizrnu (po slití a opláchnutí), zalijte kokosovým mlékem a dobře promíchejte. Nechte směs pomalu probublávat asi 10 minut. - Špenát:
Do pánve přidejte čerstvý špenát a nechte ho spařit, dokud nezměkne. Kari podle chuti osolte a opepřete. - Servírování:
Kari podávejte s rýží nebo čerstvým chlebem, ozdobené nasekanou petrželkou nebo koriandrem.
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Obtížnost: Snadná
Tento cizrnový kari je lehký, chutný a voňavý. Ideální volba, pokud hledáte rychlé, bezmasé a exotické jídlo. Dobrou chuť!
Ohodnoťte tento příspěvek!
[Celkem: 0 Průměrně: 0]