Tady je jednoduchý a chutný recept na dezert s tvarohem a jablky, ideální pro jakoukoli příležitost.
Suroviny:
(Pro 4 osoby)
Tvaroh (500 g) – 30 Kč
Jablka (2 ks, střední velikost) – 10 Kč
Cukr (100 g) – 5 Kč
Vejce (2 ks) – 10 Kč
Vanilkový cukr (1 balení) – 5 Kč
Mouka (100 g) – 3 Kč
Cinnamon (1 lžička) – 3 Kč
Máslo (50 g) – 10 Kč
Sůl (špetka) – 1 Kč
Celková cena: cca 77 Kč
Postup:
- Příprava jablek:
Jablka omyjte, oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Posypte je trochou cukru a skořice, aby získala příjemnou chuť. - Příprava tvarohové směsi:
V míse smíchejte tvaroh, zbývající cukr, vanilkový cukr, vejce a špetku soli. Důkladně promíchejte, dokud nebude směs hladká. - Přidání mouky:
Postupně přidávejte mouku do tvarohové směsi a důkladně promíchejte, aby se vše spojilo. Pokud je směs příliš hustá, můžete přidat trochu mléka. - Spojení jablek s tvarohem:
Přidejte nakrájená jablka do tvarohové směsi a jemně promíchejte, aby se jablka rovnoměrně rozložila. - Pečení:
Předehřejte troubu na 180 °C. Vymastěte pekáč máslem a nalijte do něj tvarohovo-jablečnou směs. Pečte přibližně 30-35 minut, dokud povrch nebude zlatavý a směs se nepevně spojí. - Chlazení a podávání:
Nechte dezert vychladnout na pokojovou teplotu a poté nakrájejte na kostky. Podávejte samotný nebo s trochou šlehačky.
Doba přípravy:
Příprava a pečení: cca 50 minut
Obtížnost:
Snadná – Dezert je rychlý a jednoduchý na přípravu.
Tento tvarohový dezert s jablky je lahodný, nadýchaný a ideální pro každou příležitost. Dobrou chuť!
Ohodnoťte tento příspěvek!
[Celkem: 0 Průměrně: 0]