Domácí skořicové šneky s polevou

Domácí skořicové šneky s polevou – voňavý, sladký zážitek, který naplní váš domov teplou vůní skořice a vytvoří příjemnou atmosféru ke kávě nebo čaji.


Skořicové šneky s polevou


Suroviny:
(pro 12 šneků)

  • Hladká mouka (500 g) – 20 Kč
  • Cukr (70 g) – 10 Kč
  • Sůl (špetka) – 1 Kč
  • Droždí (10 g, sušené) – 5 Kč
  • Teplé mléko (250 ml) – 8 Kč
  • Rozpuštěné máslo (100 g) – 20 Kč
  • Vejce (1 ks) – 5 Kč

Náplň:

  • Máslo (50 g, změklé) – 10 Kč
  • Hnědý cukr (100 g) – 15 Kč
  • Skořice (2 lžíce) – 5 Kč

Poleva:

  • Moučkový cukr (100 g) – 10 Kč
  • Mléko (2 lžíce) – 2 Kč
  • Vanilkový extrakt (1 lžička) – 5 Kč

Celková cena: cca 110 Kč


Postup:

  1. Příprava těsta:
    V míse smíchejte mouku, cukr, sůl a droždí. Přidejte teplé mléko, rozpuštěné máslo a vejce. Vypracujte hladké, pružné těsto (asi 10 minut hnětení), přikryjte utěrkou a nechte kynout na teplém místě 1 hodinu.
  2. Náplň:
    Těsto po vykynutí rozválejte na obdélník. Potřete změklým máslem a posypte hnědým cukrem a skořicí. Z obdélníku vytvořte roládu a nakrájejte na plátky široké asi 2 cm.
  3. Pečení:
    Šneky položte na plech vyložený pečicím papírem, nechte je ještě 15 minut kynout a poté pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut, dokud nejsou zlatavé.
  4. Poleva:
    Moučkový cukr smíchejte s mlékem a vanilkovým extraktem do hladké polevy. Ještě teplé šneky potřete polevou, aby se krásně roztekla.

Doba přípravy: 20 minut
Doba kynutí: 1 hodina
Doba pečení: 20 minut
Obtížnost: Střední

Tyto skořicové šneky jsou nejlepší teplé, kdy jsou měkké a plné vůně skořice – ideální pro líné víkendové ráno nebo sladkou chvíli pohody. Dobrou chuť!

Ohodnoťte tento příspěvek!
[Celkem: 0 Průměrně: 0]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Maximální velikost obrázku je: 64 MB. Pro vložení obrázku přidejte Komentář a vyplňte označená pole Drop file here