Domácí skořicové šneky s polevou – voňavý, sladký zážitek, který naplní váš domov teplou vůní skořice a vytvoří příjemnou atmosféru ke kávě nebo čaji.
Skořicové šneky s polevou
Suroviny:
(pro 12 šneků)
- Hladká mouka (500 g) – 20 Kč
- Cukr (70 g) – 10 Kč
- Sůl (špetka) – 1 Kč
- Droždí (10 g, sušené) – 5 Kč
- Teplé mléko (250 ml) – 8 Kč
- Rozpuštěné máslo (100 g) – 20 Kč
- Vejce (1 ks) – 5 Kč
Náplň:
- Máslo (50 g, změklé) – 10 Kč
- Hnědý cukr (100 g) – 15 Kč
- Skořice (2 lžíce) – 5 Kč
Poleva:
- Moučkový cukr (100 g) – 10 Kč
- Mléko (2 lžíce) – 2 Kč
- Vanilkový extrakt (1 lžička) – 5 Kč
Celková cena: cca 110 Kč
Postup:
- Příprava těsta:
V míse smíchejte mouku, cukr, sůl a droždí. Přidejte teplé mléko, rozpuštěné máslo a vejce. Vypracujte hladké, pružné těsto (asi 10 minut hnětení), přikryjte utěrkou a nechte kynout na teplém místě 1 hodinu. - Náplň:
Těsto po vykynutí rozválejte na obdélník. Potřete změklým máslem a posypte hnědým cukrem a skořicí. Z obdélníku vytvořte roládu a nakrájejte na plátky široké asi 2 cm. - Pečení:
Šneky položte na plech vyložený pečicím papírem, nechte je ještě 15 minut kynout a poté pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut, dokud nejsou zlatavé. - Poleva:
Moučkový cukr smíchejte s mlékem a vanilkovým extraktem do hladké polevy. Ještě teplé šneky potřete polevou, aby se krásně roztekla.
Doba přípravy: 20 minut
Doba kynutí: 1 hodina
Doba pečení: 20 minut
Obtížnost: Střední
Tyto skořicové šneky jsou nejlepší teplé, kdy jsou měkké a plné vůně skořice – ideální pro líné víkendové ráno nebo sladkou chvíli pohody. Dobrou chuť!
Ohodnoťte tento příspěvek!
[Celkem: 0 Průměrně: 0]