Filet z lososa s houbovou omáčkou

Zde je recept, který kombinuje jemnou chuť ryby s výraznými houbami – Filet z lososa s houbovou omáčkou. Tento pokrm je snadný na přípravu, ale chuťově bohatý a uspokojivý.


Filet z lososa s houbovou omáčkou
Jemný losos pečený v troubě, podávaný s krémovou omáčkou z lesních hub. Perfektní kombinace jemné ryby a výrazných hub s krémovým základem.


Suroviny:
(Pro 4 osoby)

Filety z lososa (4 ks) – 300 Kč
Lesní houby (200 g, čerstvé nebo mražené) – 50 Kč
Cibule (1 ks) – 5 Kč
Česnek (2 stroužky) – 5 Kč
Máslo (50 g) – 20 Kč
Smetana ke šlehání (200 ml) – 40 Kč
Bílé víno (100 ml) – 30 Kč
Citronová šťáva (z 1 citronu) – 10 Kč
Čerstvá petrželka (na ozdobu) – 10 Kč
Sůl a pepř – 5 Kč
Olivový olej (2 lžíce) – 5 Kč
Celková cena: cca 480 Kč


Postup:

  1. Příprava lososa: Filety z lososa osol, opepři a pokapej citronovou šťávou. Rozpal troubu na 180 °C. Filety polož na plech vyložený pečicím papírem, pokapej olivovým olejem a peč v troubě asi 15–20 minut, dokud losos není propečený.
  2. Příprava houbové omáčky: Na pánvi rozpusť máslo a osmaž na něm nadrobno nakrájenou cibuli a česnek dozlatova. Přidej houby a restuj je, dokud nezměknou a nezhnědnou. Poté přilij bílé víno a nech odpařit alkohol, asi 2–3 minuty.
  3. Dokončení omáčky: Přilij smetanu a nech omáčku zvolna vařit, dokud nezhoustne. Dochuť solí, pepřem a nasekanou čerstvou petrželkou.
  4. Podávání: Pečeného lososa podávej s houbovou omáčkou přelitou přes vršek ryby. Můžeš servírovat s bramborovou kaší, rýží nebo čerstvou zeleninou.

Doba přípravy: 15 minut
Doba pečení: 20 minut
Obtížnost: Snadná

Tento pokrm je skvělý na slavnostnější večeři, ale také na všední den, pokud máš chuť na něco výjimečného.

Dobrou chuť!

Ohodnoťte tento příspěvek!
[Celkem: 0 Průměrně: 0]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Maximální velikost obrázku je: 64 MB. Pro vložení obrázku přidejte Komentář a vyplňte označená pole Drop file here