Grilovaný lilkový sendvič s bylinkovou ricottou
Tento sendvič je skvělým způsobem, jak využít lilek a připravit z něj výtečnou svačinu nebo lehký oběd s italským šmrncem. Skvěle se hodí na letní grilovačku i rychlou domácí přípravu!
Suroviny:
(Pro 2 sendviče)
- Lilek (1 středně velký) – 15 Kč
- Olivový olej (2 lžíce) – 5 Kč
- Sůl a pepř – dle chuti
- Ricotta (150 g) – 25 Kč
- Čerstvé bylinky: bazalka, petržel (hrstka) – 5 Kč
- Stroužek česneku (1 ks) – 2 Kč
- Citrónová šťáva (pár kapek) – 2 Kč
- Chléb nebo focaccia (4 plátky) – 20 Kč
- Sušená rajčata (4 ks) – 10 Kč
- Rukola nebo polníček (hrstka) – 5 Kč
Celková cena: cca 90 Kč
Postup:
- Příprava lilku:
Lilek nakrájejte na tenké plátky, posolte a nechte chvíli vypotit, aby se zbavil přebytečné vody a případné hořkosti. Po asi 10 minutách plátky osušte papírovou utěrkou, potřete olivovým olejem a lehce osolte. - Grilování lilku:
Plátky lilku ogrilujte na grilu nebo grilovací pánvi asi 3 minuty z každé strany, dokud nezískají krásnou zlatavou barvu a nebudou měkké. - Bylinková ricotta:
V misce smíchejte ricottu s jemně nasekanými bylinkami, utřeným česnekem, citronovou šťávou, solí a pepřem. Směs důkladně promíchejte, aby byla hladká a ochucená. - Sestavení sendviče:
Na každý plátek chleba nebo focaccie natřete vrstvu bylinkové ricotty. Na dva z nich položte ogrilované lilky, sušená rajčata a hrst rukoly. Přiklopte druhým plátkem chleba nebo focaccie s ricottou. - Servírování:
Sendvič podávejte teplý. Pokud chcete extra křupavý sendvič, můžete ho lehce opéct na pánvi.
Doba přípravy: 15 minut
Doba grilování: 10 minut
Obtížnost: Snadná
S tímto lilkovým sendvičem si pochutná každý, kdo hledá svěží a originální chuť. Bylinková ricotta s grilovaným lilkem je lahodná kombinace, kterou si snadno zamilujete! Dobrou chuť!
Ohodnoťte tento příspěvek!
[Celkem: 0 Průměrně: 0]