Hovězí rizoto s parmazánem

Hovězí rizoto s parmazánem

Tento recept spojuje jemnou chuť hovězího masa a krémového rizota s intenzivní chutí parmazánu. Ideální pro rodinný oběd nebo večeři s přáteli!


Suroviny:

(Pro 2 porce)

  • Hovězí maso (falešná svíčková nebo jiný šťavnatý kus) (200 g) – 70 Kč
  • Rýže na rizoto (Arborio) (150 g) – 20 Kč
  • Parmazán (50 g) – 30 Kč
  • Máslo (30 g) – 10 Kč
  • Olivový olej (2 lžíce) – 5 Kč
  • Cibule (1 menší) – 3 Kč
  • Česnek (1 stroužek) – 2 Kč
  • Zeleninový vývar (500 ml) – 5 Kč
  • Bílé víno (50 ml, volitelné) – 10 Kč
  • Čerstvá petrželka (hrstka) – 5 Kč
  • Sůl a pepř – dle chuti

Celková cena: cca 160 Kč


Postup:

Příprava hovězího masa:
Hovězí maso nakrájejte na malé kousky nebo nudličky. Na pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje a maso orestujte ze všech stran, dokud nezíská zlatavou barvu. Osolte, opepřete a dejte stranou.

Základ rizota:
Na stejné pánvi rozehřejte druhou lžíci olivového oleje a přidejte jemně nasekanou cibuli. Smažte ji dozlatova, přidejte prolisovaný česnek a poté rýži. Restujte, dokud se rýže nezačne lehce opékat.

Vaření rizota:
Přilijte víno (pokud používáte) a nechte ho odpařit. Poté postupně přidávejte horký vývar po naběračkách, vždy počkejte, až se tekutina vstřebá, než přidáte další. Tento proces trvá asi 15 minut.

Dokončení pokrmu:
Když je rýže téměř měkká, vmíchejte máslo, nastrouhaný parmazán a opečené hovězí maso. Podle potřeby dosolte a dopepřete.

Servírování:
Na talíři posypte nasekanou petrželkou a přidejte pár hoblinek parmazánu na ozdobu.


Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: Střední

Toto rizoto potěší každého milovníka krémových a výrazných chutí. Dobrou chuť!

Ohodnoťte tento příspěvek!
[Celkem: 0 Průměrně: 0]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Maximální velikost obrázku je: 64 MB. Pro vložení obrázku přidejte Komentář a vyplňte označená pole Drop file here