Jablečný koláč s drobenkou
Tento jablečný koláč s drobenkou je jednoduchý a přitom neodolatelný – ideální, když máte doma pár jablek a chuť na něco sladkého!
Suroviny:
Na těsto:
- Hladká mouka (200 g) – 10 Kč
- Cukr krystal (80 g) – 5 Kč
- Máslo (100 g) – 25 Kč
- Vejce (1 ks) – 5 Kč
- Prášek do pečiva (1 lžička) – 3 Kč
Na náplň:
- Jablka (500 g) – 25 Kč
- Mletá skořice (1 lžička) – 3 Kč
- Cukr krystal (2 lžíce) – 3 Kč
Na drobenku:
- Hladká mouka (100 g) – 5 Kč
- Máslo (50 g) – 13 Kč
- Cukr krystal (50 g) – 3 Kč
Celková cena: cca 100 Kč
Postup:
- Příprava těsta:
V míse smíchejte mouku, cukr a prášek do pečiva. Přidejte vejce a změklé máslo, a vše důkladně propracujte, až vznikne vláčné těsto. Těsto rozválejte a dejte do vymazané koláčové formy. - Příprava náplně:
Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na tenké plátky. Smíchejte je s cukrem a skořicí a rovnoměrně rozložte na připravené těsto. - Drobenka:
Smíchejte mouku, cukr a máslo, dokud nevznikne drobivá směs. Drobenku rovnoměrně posypte na vrstvu jablek. - Pečení:
Koláč pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 30–35 minut, dokud nebude drobenka krásně zlatavá a koláč nezezlátne.
Doba přípravy: 15 minut
Doba pečení: 30–35 minut
Obtížnost: Snadná
Jablečný koláč s drobenkou je klasika, která nezklame. Šťavnatá jablka a křupavá drobenka z něj dělají dokonalý dezert, který zachutná všem! Dobrou chuť!
Ohodnoťte tento příspěvek!
[Celkem: 0 Průměrně: 0]