Kakaový řez s tvarohem

Tady je recept na skvělý Kakaový řez s tvarohem – jemný a sladký zákusek, který se rozplývá na jazyku. Je jednoduchý na přípravu a děti i dospělí si ho určitě zamilují.


Kakaový řez s tvarohem
Tento dezert kombinuje vláčnost kakaového korpusu s lehkým tvarohovým krémem. Ideální jako sladká tečka po obědě nebo jako svačinka ke kávě.


Suroviny:
(Pro 1 plech)

Na těsto:

  • Hladká mouka (200 g) – 10 Kč
  • Cukr (150 g) – 10 Kč
  • Kakaový prášek (3 lžíce) – 10 Kč
  • Prášek do pečiva (1 balíček) – 5 Kč
  • Vejce (3 ks) – 15 Kč
  • Mléko (150 ml) – 10 Kč
  • Olej (100 ml) – 10 Kč
  • Vanilkový cukr (1 balíček) – 5 Kč

Na krém:

  • Tvaroh (500 g) – 30 Kč
  • Cukr moučka (100 g) – 10 Kč
  • Smetana ke šlehání (150 ml) – 20 Kč
  • Citronová kůra (z 1 citronu) – 5 Kč
  • Vanilkový cukr (1 balíček) – 5 Kč

Celková cena: cca 145 Kč


Postup:

  1. Příprava těsta:
    V míse vyšlehej vejce s cukrem do pěny. Přidej mléko, olej a vanilkový cukr. Poté vmíchej mouku s práškem do pečiva a kakaem. Vypracuj hladké těsto.
  2. Pečení:
    Těsto nalij na plech vyložený pečicím papírem a peč v předehřáté troubě na 180 °C asi 20–25 minut, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá. Nech vychladnout.
  3. Příprava krému:
    Mezitím smíchej tvaroh s moučkovým cukrem, citronovou kůrou a vanilkovým cukrem. Smetanu vyšlehej do tuhé šlehačky a opatrně ji vmíchej do tvarohu.
  4. Dokončení:
    Vyšlehaný krém rovnoměrně rozetři na vychladlý korpus. Dezert můžeš ozdobit strouhanou čokoládou nebo ovocem podle chuti. Nech zákusek alespoň hodinu vychladit v lednici, aby se chutě propojily.

Doba přípravy: 15 minut
Doba pečení: 25 minut
Obtížnost: Snadná

Dobrou chuť!

Ohodnoťte tento příspěvek!
[Celkem: 0 Průměrně: 0]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Maximální velikost obrázku je: 64 MB. Pro vložení obrázku přidejte Komentář a vyplňte označená pole Drop file here