Tady je recept na skvělý Kakaový řez s tvarohem – jemný a sladký zákusek, který se rozplývá na jazyku. Je jednoduchý na přípravu a děti i dospělí si ho určitě zamilují.
Kakaový řez s tvarohem
Tento dezert kombinuje vláčnost kakaového korpusu s lehkým tvarohovým krémem. Ideální jako sladká tečka po obědě nebo jako svačinka ke kávě.
Suroviny:
(Pro 1 plech)
Na těsto:
- Hladká mouka (200 g) – 10 Kč
- Cukr (150 g) – 10 Kč
- Kakaový prášek (3 lžíce) – 10 Kč
- Prášek do pečiva (1 balíček) – 5 Kč
- Vejce (3 ks) – 15 Kč
- Mléko (150 ml) – 10 Kč
- Olej (100 ml) – 10 Kč
- Vanilkový cukr (1 balíček) – 5 Kč
Na krém:
- Tvaroh (500 g) – 30 Kč
- Cukr moučka (100 g) – 10 Kč
- Smetana ke šlehání (150 ml) – 20 Kč
- Citronová kůra (z 1 citronu) – 5 Kč
- Vanilkový cukr (1 balíček) – 5 Kč
Celková cena: cca 145 Kč
Postup:
- Příprava těsta:
V míse vyšlehej vejce s cukrem do pěny. Přidej mléko, olej a vanilkový cukr. Poté vmíchej mouku s práškem do pečiva a kakaem. Vypracuj hladké těsto. - Pečení:
Těsto nalij na plech vyložený pečicím papírem a peč v předehřáté troubě na 180 °C asi 20–25 minut, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá. Nech vychladnout. - Příprava krému:
Mezitím smíchej tvaroh s moučkovým cukrem, citronovou kůrou a vanilkovým cukrem. Smetanu vyšlehej do tuhé šlehačky a opatrně ji vmíchej do tvarohu. - Dokončení:
Vyšlehaný krém rovnoměrně rozetři na vychladlý korpus. Dezert můžeš ozdobit strouhanou čokoládou nebo ovocem podle chuti. Nech zákusek alespoň hodinu vychladit v lednici, aby se chutě propojily.
Doba přípravy: 15 minut
Doba pečení: 25 minut
Obtížnost: Snadná
Dobrou chuť!
Ohodnoťte tento příspěvek!
[Celkem: 0 Průměrně: 0]