Kefírová buchta s čokoládovou polevou

Tady je skvělý recept na vláčnou buchtu s čokoládovou polevou – ideální pro všechny milovníky sladkého.


Kefírová buchta s čokoládovou polevou
Tato buchta je díky kefíru nádherně vláčná a čokoládová poleva ji povyšuje na dokonalý dezert. Ideální na odpolední kávu nebo sladkou svačinu.


Suroviny:
(Pro 1 plech)

Těsto:
Hladká mouka (300 g) – 15 Kč
Cukr (200 g) – 10 Kč
Kakao (3 lžíce) – 10 Kč
Kefír (400 ml) – 20 Kč
Vejce (2 ks) – 10 Kč
Jedlá soda (1 lžička) – 5 Kč
Olej (100 ml) – 10 Kč
Vanilkový cukr (1 balíček) – 5 Kč

Čokoládová poleva:
Hořká čokoláda (100 g) – 25 Kč
Máslo (50 g) – 10 Kč
Mléko (2 lžíce) – 5 Kč
Celková cena: cca 125 Kč


Postup:

  1. Příprava těsta: V míse smíchejte hladkou mouku, cukr, kakao, jedlou sodu a vanilkový cukr. Přidejte kefír, vejce a olej. Vše dobře promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
  2. Pečení: Těsto nalijte na vymazaný a vysypaný plech. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 25–30 minut, dokud nebude buchta upečená (zkontrolujte pomocí špejle).
  3. Příprava čokoládové polevy: Ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě rozpusťte čokoládu s máslem a mlékem, dokud nebude poleva hladká a lesklá.
  4. Poleva: Upečenou buchtu nechte vychladnout a poté ji potřete čokoládovou polevou. Buchtu nechte chvíli stát, aby poleva ztuhla.

Doba přípravy: 15 minut
Doba pečení: 25–30 minut
Obtížnost: Snadná

Tato kefírová buchta s čokoládovou polevou je úžasně vláčná a čokoláda na povrchu ji dělá neodolatelnou. Perfektní jako sladký dezert pro rodinu nebo přátele.

Dobrou chuť!

Ohodnoťte tento příspěvek!
[Celkem: 0 Průměrně: 0]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Maximální velikost obrázku je: 64 MB. Pro vložení obrázku přidejte Komentář a vyplňte označená pole Drop file here