Kovbojské fazole s klobásou a rajčaty

Tady je recept inspirovaný fazolemi, které si vychutnávali Terence Hill a Bud Spencer ve svých westernech. Tento pokrm je jednoduchý, ale plný chutí, ideální pro venkovní vaření nebo domácí pohodlí – a přináší zpět atmosféru klasických westernů.


Kovbojské fazole s klobásou a rajčaty


Suroviny:
(pro 4 osoby)

  • Bílé fazole (500 g, ideálně namočené přes noc) – 30 Kč
  • Klobása nebo slanina (200 g, nakrájená na kousky) – 40 Kč
  • Rajčata (4 ks, nasekaná na kostičky) – 20 Kč
  • Cibule (1 ks, nadrobno) – 5 Kč
  • Česnek (3 stroužky, nasekané) – 5 Kč
  • Paprika (1 lžička) – 5 Kč
  • Černý pepř – špetka
  • Sůl – dle chuti
  • Sušené oregano (volitelně) – 5 Kč
  • Olivový olej (1 lžíce) – 5 Kč
  • Čerstvá petrželka nebo koriandr na ozdobu – 5 Kč

Celková cena: cca 115 Kč


Postup:

  1. Příprava základu:
    Ve velkém hrnci rozehřejte olivový olej a osmahněte cibuli dozlatova. Přidejte česnek a klobásu či slaninu a orestujte, dokud klobása nezíská krásnou křupavou kůrku.
  2. Vaření fazolí:
    Přidejte propláchnuté a předem namočené fazole. Zalejte vodou tak, aby byly fazole zcela ponořené. Vařte na mírném plameni asi 1,5–2 hodiny, dokud fazole nezměknou. Pravidelně kontrolujte a případně přidejte vodu.
  3. Dochucení:
    Jakmile jsou fazole měkké, přidejte nakrájená rajčata, papriku, špetku pepře, sůl a sušené oregano. Vše dobře promíchejte a nechte ještě vařit, dokud se rajčata nerozpadnou a směs nezhoustne (cca 20 minut).
  4. Servírování:
    Kovbojské fazole podávejte horké, ozdobené čerstvou petrželkou nebo koriandrem. Nejlépe si je vychutnáte s křupavým chlebem nebo opečenou tortillou.

Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 2 hodiny
Obtížnost: Střední

Dobrou chuť, pardnery!

Ohodnoťte tento příspěvek!
[Celkem: 0 Průměrně: 0]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Maximální velikost obrázku je: 64 MB. Pro vložení obrázku přidejte Komentář a vyplňte označená pole Drop file here