Krémové špenátové tagliatelle s česnekem a parmezánem

Krémové špenátové tagliatelle s česnekem a parmezánem

Dnešní recept je ideální volbou pro všechny, kdo hledají rychlé, lahodné a výživné jídlo s italským nádechem. Krémové těstoviny se špenátem, česnekem a parmezánem vám dodají energii a skvěle se hodí na lehký oběd nebo večeři.


Suroviny:

(Pro 2 porce)

  • Tagliatelle nebo jiný druh těstovin (200 g) – 20 Kč
  • Čerstvý špenát (150 g) – 25 Kč
  • Smetana na vaření (200 ml) – 20 Kč
  • Parmezán (50 g, strouhaný) – 20 Kč
  • Česnek (2 stroužky) – 2 Kč
  • Olivový olej (1 lžíce) – 5 Kč
  • Sůl a pepř – dle chuti
  • Muškátový oříšek – špetka (volitelně)

Celková cena: cca 92 Kč


Postup:

  1. Vaření těstovin: Nejprve dejte vařit tagliatelle v osolené vodě podle návodu na obalu, aby byly al dente. Po uvaření sceďte a nechte stranou.
  2. Příprava špenátové omáčky: Na pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte na tenké plátky nakrájený česnek. Nechte ho krátce osmahnout, aby se rozvinula jeho vůně, ale dávejte pozor, aby se nespálil.
  3. Špenát a smetana: Přidejte čerstvý špenát a nechte ho chvíli podusit, dokud nezavadne. Poté vlijte smetanu, přisypte špetku muškátového oříšku a promíchejte. Omáčku vařte na mírném ohni, dokud mírně nezhoustne. Nakonec přidejte polovinu strouhaného parmezánu a nechte ho rozpustit.
  4. Dokončení: Těstoviny přidejte přímo do omáčky a dobře promíchejte, aby byly obalené krémovým špenátem. Dochutíme solí a pepřem dle chuti.
  5. Servírování: Na talíři posypte zbytkem strouhaného parmezánu a můžete ozdobit lístky čerstvého špenátu nebo bylinek.

Doba přípravy:

Příprava: 10 minut
Vaření: 15 minut
Obtížnost: Snadná

Tento jednoduchý a lahodný recept přinese na váš talíř kousek Itálie a osvěží každý všední den. Dobrou chuť!

Ohodnoťte tento příspěvek!
[Celkem: 0 Průměrně: 0]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Maximální velikost obrázku je: 64 MB. Pro vložení obrázku přidejte Komentář a vyplňte označená pole Drop file here