Krémové těstoviny s žampiony a parmazánem
Tyto těstoviny jsou ideální volbou pro rychlý a lahodný oběd. Kombinace smetanové omáčky, žampionů a sýra zaručí, že se k tomuto receptu budete rádi vracet!
Suroviny:
(Pro 2 osoby)
- Těstoviny (např. tagliatelle nebo fusilli, 200 g) – 25 Kč
- Čerstvé žampiony (200 g) – 30 Kč
- Smetana na vaření (150 ml) – 15 Kč
- Stroužek česneku (1 ks) – 2 Kč
- Olivový olej (1 lžíce) – 5 Kč
- Parmazán (20 g) – 20 Kč
- Čerstvá petržel (na ozdobu) – 5 Kč
- Sůl a pepř – dle chuti
Celková cena: cca 100 Kč
Postup:
Vaření těstovin:
V hrnci s osolenou vodou uvařte těstoviny dle návodu na obalu, dokud nejsou al dente. Poté je slijte a nechte trochu vody z vaření stranou.
Příprava žampionů:
Na pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte na plátky nakrájený česnek a krátce ho osmahněte. Přidejte očištěné a nakrájené žampiony, osolte a opepřete. Restujte žampiony, dokud nezískají zlatavou barvu a nepustí vodu.
Krémová omáčka:
Do pánve přilijte smetanu a vše důkladně promíchejte. Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte trochu vody z vaření těstovin. Nakonec do omáčky vmíchejte parmazán a promíchejte, dokud se nerozpustí a omáčka nezhoustne.
Sestavení pokrmu:
Vmíchejte těstoviny do omáčky a dobře promíchejte, aby byly všechny těstoviny rovnoměrně obalené. Dosolte nebo opepřete podle chuti.
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Obtížnost: Snadná
Krémové těstoviny s jemnými žampiony a parmazánem potěší každého milovníka italské kuchyně. Dobrou chuť!