Krémové těstoviny s žampiony a parmazánem

Krémové těstoviny s žampiony a parmazánem

Tyto těstoviny jsou ideální volbou pro rychlý a lahodný oběd. Kombinace smetanové omáčky, žampionů a sýra zaručí, že se k tomuto receptu budete rádi vracet!


Suroviny:
(Pro 2 osoby)

  • Těstoviny (např. tagliatelle nebo fusilli, 200 g) – 25 Kč
  • Čerstvé žampiony (200 g) – 30 Kč
  • Smetana na vaření (150 ml) – 15 Kč
  • Stroužek česneku (1 ks) – 2 Kč
  • Olivový olej (1 lžíce) – 5 Kč
  • Parmazán (20 g) – 20 Kč
  • Čerstvá petržel (na ozdobu) – 5 Kč
  • Sůl a pepř – dle chuti

Celková cena: cca 100 Kč


Postup:

Vaření těstovin:
V hrnci s osolenou vodou uvařte těstoviny dle návodu na obalu, dokud nejsou al dente. Poté je slijte a nechte trochu vody z vaření stranou.

Příprava žampionů:
Na pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte na plátky nakrájený česnek a krátce ho osmahněte. Přidejte očištěné a nakrájené žampiony, osolte a opepřete. Restujte žampiony, dokud nezískají zlatavou barvu a nepustí vodu.

Krémová omáčka:
Do pánve přilijte smetanu a vše důkladně promíchejte. Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte trochu vody z vaření těstovin. Nakonec do omáčky vmíchejte parmazán a promíchejte, dokud se nerozpustí a omáčka nezhoustne.

Sestavení pokrmu:
Vmíchejte těstoviny do omáčky a dobře promíchejte, aby byly všechny těstoviny rovnoměrně obalené. Dosolte nebo opepřete podle chuti.


Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Obtížnost: Snadná

Krémové těstoviny s jemnými žampiony a parmazánem potěší každého milovníka italské kuchyně. Dobrou chuť!

Ohodnoťte tento příspěvek!
[Celkem: 0 Průměrně: 0]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Maximální velikost obrázku je: 64 MB. Pro vložení obrázku přidejte Komentář a vyplňte označená pole Drop file here