Tady je recept na Krevety s česnekem a citronovým máslem – rychlé, chutné a elegantní jídlo, ideální pro milovníky mořských plodů.
Krevety s česnekem a citronovým máslem
Tento pokrm je skvělý svou jednoduchostí, kdy se chutě česneku, citronu a másla krásně propojují s jemnými krevetami. Můžeš ho podávat jako předkrm nebo hlavní chod s těstovinami či rýží.
Suroviny:
(Pro 2 osoby)
Krevety (velké, loupané, 400 g) – 150 Kč
Česnek (4 stroužky) – 5 Kč
Citronová šťáva (z 1 citronu) – 10 Kč
Máslo (50 g) – 20 Kč
Olivový olej (1 lžíce) – 5 Kč
Čerstvá petrželka (hrst) – 10 Kč
Sůl a pepř – 5 Kč
Chilli vločky (volitelné) – 5 Kč
Celková cena: cca 210 Kč
Postup:
- Příprava krevet: Pokud máš syrové krevety, omyj je a osušte. Pokud jsou zmražené, nechej je předem rozmrazit.
- Česnek a máslo: V pánvi rozehřej olivový olej a přidej máslo. Když se máslo rozpustí, přidej na plátky nakrájený česnek a lehce ho osmaž, dokud nezačne vonět (asi 1–2 minuty).
- Smažení krevet: Přidej krevety na pánev a smaž je z každé strany přibližně 2–3 minuty, dokud nezezlátnou a nebudou hotové. Krevety by měly mít růžovou barvu a být jemně propečené.
- Citron a petrželka: K hotovým krevetám přidej citronovou šťávu a nasekanou čerstvou petrželku. Můžeš přidat také trochu chilli vloček, pokud máš rád jemnou pikantnost. Směs krátce promíchej a stáhni z ohně.
Doba přípravy: 10 minut
Doba smažení: 5 minut
Obtížnost: Velmi snadná
Podávej krevety s česnekem a citronovým máslem s čerstvým pečivem, rýží nebo těstovinami. Skvěle chutnají i s lehkým zeleninovým salátem.
Dobrou chuť!