Omeleta s uzeným lososem a špenátem

Omeleta s uzeným lososem a špenátem

Tato jemná omeleta je ideální pro chutnou a vydatnou snídani. Kombinace uzeného lososa a čerstvého špenátu vám dodá energii na celý den!


Suroviny:
(Pro 2 osoby)

  • Vejce (4 ks) – 10 Kč
  • Uzený losos (100 g) – 50 Kč
  • Čerstvý špenát (hrstka) – 15 Kč
  • Smetana ke šlehání (1 lžíce) – 5 Kč
  • Sůl a pepř – dle chuti
  • Máslo (na smažení, 1 lžíce) – 5 Kč
  • Pažitka nebo kopr (na ozdobu) – 5 Kč

Celková cena: cca 90 Kč


Postup:

Příprava omeletové směsi:
Do mísy rozklepněte vejce, přidejte smetanu, špetku soli a pepře. Vše důkladně prošlehejte metličkou, aby se vejce hezky spojila se smetanou.

Smažení omelety:
Na střední pánvi rozehřejte máslo. Vlijte polovinu vaječné směsi a rozprostřete ji rovnoměrně po pánvi. Na povrch rozložte špenátové lístky a kousky uzeného lososa. Smažte na mírném ohni, dokud omeleta není zespodu pevná, ale stále trochu vláčná nahoře. Přehněte ji napůl a krátce prohřejte.

Podávání:
Omeletu přesuňte na talíř, ozdobte nasekanou pažitkou nebo koprem. Podávejte s kouskem pečiva nebo celozrnným chlebem.


Doba přípravy: 10 minut
Doba smažení: 5 minut
Obtížnost: Snadná

Dopřejte si luxusní snídani, která spojuje jemnost vajec s výraznou chutí lososa a špenátu. Skvěle zasytí a přidá svěžest na celý den!

Ohodnoťte tento příspěvek!
[Celkem: 0 Průměrně: 0]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Maximální velikost obrázku je: 64 MB. Pro vložení obrázku přidejte Komentář a vyplňte označená pole Drop file here