Pikantní zeleninové curry s kokosovým mlékem. Je to lahodné, zahřívající jídlo plné chutí a skvělé volby pro milovníky zeleniny a exotických koření.
Pikantní zeleninové curry s kokosovým mlékem
Tento recept kombinuje krémovost kokosového mléka s výraznou chutí kari koření a svěží zeleninou. Je lehké na přípravu, ale bohaté na chuť.
Suroviny:
(Pro 4 osoby)
Cibule (1 ks) – 5 Kč
Česnek (3 stroužky) – 5 Kč
Zázvor (2 cm kousek) – 5 Kč
Mrkev (2 ks) – 10 Kč
Brambory (3 ks) – 15 Kč
Cuketa (1 ks) – 15 Kč
Červená paprika (1 ks) – 10 Kč
Kokosové mléko (400 ml) – 40 Kč
Rajčatové pyré (200 ml) – 15 Kč
Kari koření (2 lžičky) – 5 Kč
Chilli vločky (dle chuti) – 5 Kč
Limetka (1 ks) – 10 Kč
Čerstvý koriandr (hrst) – 10 Kč
Olivový olej (2 lžíce) – 5 Kč
Sůl a pepř – 5 Kč
Celková cena: cca 145 Kč
Postup:
- Příprava základu: Cibuli, česnek a zázvor oloupej a nakrájej nadrobno. V pánvi rozehřej olivový olej a osmaž cibuli dozlatova. Přidej česnek, zázvor a kari koření, a vše smaž asi 1–2 minuty, aby se uvolnily vůně.
- Zelenina: Mrkev, brambory a cuketu nakrájej na kousky. Přidej je do pánve a krátce orestuj. Zalij rajčatovým pyré a kokosovým mlékem, promíchej a přiveď k varu.
- Vaření: Přidej nakrájenou papriku a vař na mírném plameni přibližně 20 minut, dokud zelenina nezměkne. Pokud chceš ostřejší chuť, přidej chilli vločky podle chuti.
- Dochucení: Nakonec dochuť solí, pepřem a šťávou z limetky. Na talíři ozdob čerstvým koriandrem.
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Obtížnost: Snadná
Podávej s rýží nebo indickým chlebem naan. Toto pikantní curry je skvělé pro každou příležitost a příjemně tě zahřeje.
Dobrou chuť!