Ratatouille
Tento recept přináší do vašeho stolu kousek francouzského venkova s jeho nezaměnitelnou chutí a vůní čerstvé zeleniny.
Suroviny:
(pro 4 osoby)
- Cuketa (1 střední) – 15 Kč
- Lilek (1 střední) – 20 Kč
- Červená paprika (1 ks) – 10 Kč
- Žlutá paprika (1 ks) – 10 Kč
- Rajčata (3 ks) – 15 Kč
- Cibule (1 ks) – 5 Kč
- Stroužky česneku (2 ks) – 2 Kč
- Olivový olej (4 lžíce) – 8 Kč
- Čerstvý tymián a rozmarýn (pár snítek) – 5 Kč
- Sůl a pepř – dle chuti
Celková cena: cca 80 Kč
Postup:
- Příprava zeleniny: Cuketu, lilek, papriky a rajčata nakrájejte na tenké plátky nebo kousky. Cibuli nakrájejte nadrobno a česnek nakrájejte na tenké plátky.
- Opékání: V hluboké pánvi rozehřejte dvě lžíce olivového oleje. Přidejte cibuli a česnek a opékejte na mírném plameni, dokud nezměknou a nezískají zlatavou barvu.
- Přidání zeleniny: K cibuli a česneku postupně přidávejte papriky, cuketu a lilek. Každou zeleninu restujte samostatně, dokud není mírně měkká a opečená. Na závěr přidejte rajčata, tymián a rozmarýn. Osolte, opepřete a důkladně promíchejte.
- Pečení: Předehřejte troubu na 180 °C. Zeleninovou směs přesuňte do zapékací mísy a polijte zbylým olivovým olejem. Pečte přikryté 30 minut a poté odklopte a pečte dalších 10–15 minut, dokud zelenina nezíská lehce zkaramelizovaný povrch.
Doba přípravy: 20 minut příprava + 45 minut pečení
Obtížnost: Střední
Toto francouzské Ratatouille přinese na váš stůl svěžest a vůni letního jihu Francie. Dobrou chuť!
Ohodnoťte tento příspěvek!
[Celkem: 0 Průměrně: 0]