Špagety s krémovou omáčkou z pečených rajčat a bazalky

Můj oblíbený recept je na Špagety s krémovou omáčkou z pečených rajčat a bazalky. Je to lehké, osvěžující a plné výrazné chuti pečených rajčat. Doufám, že ti zachutná stejně jako mně!


Špagety s krémovou omáčkou z pečených rajčat a bazalky


Suroviny:
(pro 4 osoby)

  • Zralá rajčata (500 g, ideálně cherry rajčata) – 40 Kč
  • Špagety (300 g) – 20 Kč
  • Čerstvá bazalka (hrst) – 10 Kč
  • Stroužky česneku (3 ks) – 5 Kč
  • Olivový olej (2 lžíce) – 5 Kč
  • Smetana na vaření (100 ml) – 15 Kč
  • Sůl a pepř – dle chuti
  • Parmazán na posypání – 15 Kč

Celková cena: cca 110 Kč


Postup:

  1. Pečení rajčat:
    Rajčata rozkroj na poloviny a rozlož na plech vyložený pečicím papírem. Přidej nasekaný česnek, osol, opepři a pokapej olivovým olejem. Peč v předehřáté troubě na 200 °C asi 20 minut, dokud rajčata nezměknou a lehce se zkaramelizují.
  2. Příprava špaget:
    Mezitím uvař špagety v osolené vodě dle návodu na obalu. Po uvaření slij a nech stranou.
  3. Omáčka:
    Pečená rajčata i s česnekem a šťávou z plechu přendej do mixéru. Přidej čerstvou bazalku a rozmixuj na jemnou omáčku. Poté ji přelij do pánve, přidej smetanu a prohřej na mírném ohni. Dochucuj solí a pepřem dle chuti.
  4. Spojení:
    Do pánve s omáčkou přidej uvařené špagety a promíchej, aby se omáčka rovnoměrně obalila kolem špaget.
  5. Servírování:
    Na talíři posyp špagety čerstvým parmazánem a ozdob několika lístky bazalky.

Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Obtížnost: Střední

Dobrou chuť!

Ohodnoťte tento příspěvek!
[Celkem: 0 Průměrně: 0]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Maximální velikost obrázku je: 64 MB. Pro vložení obrázku přidejte Komentář a vyplňte označená pole Drop file here