Špenátové palačinky s ricottou a sušenými rajčaty
Tento recept kombinuje tradiční palačinky s moderními ingrediencemi. Výsledkem je lehké, zdravé a chutné jídlo, které je skvělé na oběd nebo večeři!
Suroviny:
(Pro 2 porce)
- Hladká mouka (100 g) – 5 Kč
- Mléko (200 ml) – 6 Kč
- Vejce (2 ks) – 12 Kč
- Čerstvý špenát (100 g) – 15 Kč
- Ricotta (150 g) – 25 Kč
- Sušená rajčata (6 ks) – 12 Kč
- Olivový olej (2 lžíce) – 5 Kč
- Sůl a pepř – dle chuti
- Česnek (1 stroužek) – 2 Kč
Celková cena: cca 80 Kč
Postup:
Těsto na palačinky:
Do mixéru vložte špenát, mléko, vejce a mouku. Přidejte špetku soli a mixujte, dokud nevznikne hladké, zelené těsto.
Příprava palačinek:
Na pánvi rozehřejte trochu oleje. Zelené těsto nalijte na pánev a rovnoměrně rozetřete. Smažte z obou stran, dokud nebudou palačinky hotové. Opakujte, dokud nespotřebujete celé těsto.
Ricottová náplň:
V misce smíchejte ricottu, nasekaná sušená rajčata, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Směs dobře promíchejte.
Sestavení:
Na každou palačinku naneste vrstvu ricottové směsi, zarolujte nebo přeložte na čtvrtky.
Servírování:
Podávejte teplé, případně doplněné o čerstvý salát nebo bylinky.
Doba přípravy: 20 minut
Obtížnost: Snadná
Tento originální pokrm zaujme svou svěží chutí a krásnou zelenou barvou. Dobrou chuť!