Špenátové palačinky s ricottou a sušenými rajčaty

Špenátové palačinky s ricottou a sušenými rajčaty

Tento recept kombinuje tradiční palačinky s moderními ingrediencemi. Výsledkem je lehké, zdravé a chutné jídlo, které je skvělé na oběd nebo večeři!


Suroviny:

(Pro 2 porce)

  • Hladká mouka (100 g) – 5 Kč
  • Mléko (200 ml) – 6 Kč
  • Vejce (2 ks) – 12 Kč
  • Čerstvý špenát (100 g) – 15 Kč
  • Ricotta (150 g) – 25 Kč
  • Sušená rajčata (6 ks) – 12 Kč
  • Olivový olej (2 lžíce) – 5 Kč
  • Sůl a pepř – dle chuti
  • Česnek (1 stroužek) – 2 Kč

Celková cena: cca 80 Kč


Postup:

Těsto na palačinky:
Do mixéru vložte špenát, mléko, vejce a mouku. Přidejte špetku soli a mixujte, dokud nevznikne hladké, zelené těsto.

Příprava palačinek:
Na pánvi rozehřejte trochu oleje. Zelené těsto nalijte na pánev a rovnoměrně rozetřete. Smažte z obou stran, dokud nebudou palačinky hotové. Opakujte, dokud nespotřebujete celé těsto.

Ricottová náplň:
V misce smíchejte ricottu, nasekaná sušená rajčata, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Směs dobře promíchejte.

Sestavení:
Na každou palačinku naneste vrstvu ricottové směsi, zarolujte nebo přeložte na čtvrtky.

Servírování:
Podávejte teplé, případně doplněné o čerstvý salát nebo bylinky.


Doba přípravy: 20 minut
Obtížnost: Snadná

Tento originální pokrm zaujme svou svěží chutí a krásnou zelenou barvou. Dobrou chuť!

Ohodnoťte tento příspěvek!
[Celkem: 0 Průměrně: 0]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Maximální velikost obrázku je: 64 MB. Pro vložení obrázku přidejte Komentář a vyplňte označená pole Drop file here