Šťavnaté masové koule s rajčatovou omáčkou

Šťavnaté masové koule s rajčatovou omáčkou

Tento recept na šťavnaté masové koule s rajčatovou omáčkou je ideální volbou na chutný oběd nebo večeři, kterou si celá rodina zamiluje. Příprava je snadná a výsledek zaručeně stojí za to!


Suroviny:
(Pro 4 porce)

  • Mleté maso (hovězí nebo mix vepřového a hovězího, 500 g) – 120 Kč
  • Stroužek česneku (2 ks) – 4 Kč
  • Strouhanka (4 lžíce) – 5 Kč
  • Vejce (1 ks) – 5 Kč
  • Sůl a pepř – dle chuti
  • Olivový olej (na smažení) – 10 Kč

Rajčatová omáčka:

  • Rajčata (loupaná v konzervě, 400 g) – 20 Kč
  • Cibule (1 ks) – 4 Kč
  • Bazalka (čerstvá, hrstka) – 5 Kč
  • Cukr (1 lžička) – 2 Kč
  • Sůl a pepř – dle chuti

Celková cena: cca 175 Kč


Postup:

Příprava masových koulí:
Do mísy dejte mleté maso, prolisovaný česnek, strouhanku, vejce, sůl a pepř. Vše důkladně promíchejte, dokud směs neztuží a nevytvoří kompaktní hmotu. Tvořte menší kuličky o velikosti ořechu.

Smažení masových koulí:
Na pánvi rozehřejte olivový olej a masové koule osmažte ze všech stran, dokud nezezlátnou a nejsou krásně křupavé. Poté vyjměte a odložte stranou.

Příprava rajčatové omáčky:
V téže pánvi osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte rajčata, cukr, sůl, pepř a nasekanou bazalku. Vařte 10–15 minut na mírném ohni, dokud omáčka nezhoustne a chutě se propojí.

Servírování:
Do omáčky vložte osmažené masové koule, promíchejte a nechte chvíli prohřát. Podávejte s čerstvým pečivem nebo těstovinami.


Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Obtížnost: Snadná

S tímto receptem si vychutnáte tradiční chuť masových koulí v dokonalé rajčatové omáčce. Tento pokrm je ideální pro rodinné setkání i rychlou, chutnou večeři. Dobrou chuť!

Ohodnoťte tento příspěvek!
[Celkem: 0 Průměrně: 0]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Maximální velikost obrázku je: 64 MB. Pro vložení obrázku přidejte Komentář a vyplňte označená pole Drop file here