Tady je můj originální recept na šťavnatý kuřecí řízek v bylinkové strouhance s lehkým twistem pro ještě lepší chuť.
Suroviny:
(Pro 4 osoby)
- Kuřecí prsa (4 ks) – 160 Kč
- Hladká mouka (100 g) – 10 Kč
- Vejce (2 ks) – 10 Kč
- Strouhanka (200 g) – 20 Kč
- Čerstvé bylinky (petržel, tymián, rozmarýn – hrstka) – 15 Kč
- Parmazán (50 g, jemně nastrouhaný) – 40 Kč
- Sůl a pepř – 5 Kč
- Olej na smažení (slunečnicový nebo řepkový) – 20 Kč
- Citron na podávání (1 ks) – 5 Kč
Celková cena: cca 285 Kč
Postup:
- Příprava masa:
- Kuřecí prsa naklepejte na plátky (tloušťka cca 1 cm), osolte a opepřete z obou stran. Nechte chvíli odležet.
- Bylinková strouhanka:
- Do strouhanky přidejte jemně nasekané bylinky (petržel, tymián, rozmarýn) a parmazán. Promíchejte, aby se všechny chutě rovnoměrně spojily.
- Obalování:
- Připravte si tři misky: do první dejte hladkou mouku, do druhé rozšlehaná vejce, do třetí připravenou bylinkovou strouhanku.
- Každý plátek masa nejprve obalte v mouce, pak ve vejci a nakonec v bylinkové strouhance s parmazánem. Strouhanku na maso lehce přitlačte, aby dobře držela.
- Smažení:
- V pánvi rozehřejte dostatečné množství oleje (olej by měl pokrýt alespoň polovinu plátku masa). Kuřecí řízky smažte na středním ohni dozlatova z obou stran, což trvá asi 3-4 minuty na každou stranu.
- Po usmažení nechte řízky okapat na papírové utěrce, aby se zbavily přebytečného oleje.
- Podávání:
- Řízky podávejte horké, ozdobené plátkem citronu. Skvěle se hodí s bramborovým salátem, lehkým zeleninovým salátem nebo vařenými bramborami s máslem.
Doba přípravy:
- Příprava: 20 minut
- Smažení: 10 minut
Obtížnost:
- Snadná
Tento řízek má křupavou a voňavou bylinkovou strouhanku, díky parmazánu je navíc obohacený o jemně sýrovou chuť. Kuřecí maso zůstává šťavnaté a perfektně doplňuje svěží citron. Dobrou chuť
Ohodnoťte tento příspěvek!
[Celkem: 0 Průměrně: 0]