Tatarák z hovězí svíčkové
Tento recept nabízí klasický tatarák, vyladěný do posledního detailu. Důležité je, aby bylo maso prvotřídní kvality, ideálně od řezníka, kterému důvěřujete.
Suroviny:
- Hovězí svíčková (200 g, jemně naškrábaná nebo najemno nasekaná) – cca 160 Kč
- Vaječný žloutek (1 ks) – 5 Kč
- Cibule (1 malá, najemno nasekaná) – 3 Kč
- Nakládané okurky (2 ks, najemno nasekané) – 3 Kč
- Kapary (1 lžíce, nasekané) – 10 Kč
- Dijon hořčice (1 lžička) – 2 Kč
- Worcesterská omáčka (1 lžička) – 2 Kč
- Tabasco (pár kapek) – dle chuti
- Olivový olej (1 lžíce) – 5 Kč
- Sůl a čerstvě mletý pepř – dle chuti
- Toustový chléb, opékaný (4 plátky) – 10 Kč
Celková cena: cca 200 Kč
Postup:
- Příprava masa: Hovězí svíčkovou naškrábejte nebo najemno nasekejte ostrým nožem – tato technika dodá tataráku lepší strukturu než mletí v mixéru.
- Příprava směsi: Do velké mísy dejte připravené maso, přidejte vaječný žloutek, nasekanou cibuli, okurky, kapary, dijon hořčici, worcesterskou omáčku a pár kapek Tabasca. Osolte, opepřete a vše důkladně promíchejte.
- Dochucení: Pomalu přilévejte olivový olej a směs míchejte, dokud nedosáhnete požadované konzistence a chutí.
- Servírování: Tatarák podávejte na talíři, nejlépe s čerstvě opečeným toustovým chlebem. Můžete ho ještě ozdobit dalšími kapary nebo nasekanou cibulkou dle chuti.
Doba přípravy: 15 minut
Obtížnost: Střední
Tento recept přináší autentický chuťový zážitek a je dokonalým příkladem toho, jak jednoduché ingredience a kvalitní maso mohou vytvořit neobyčejný pokrm. Dobrou chuť!
Ohodnoťte tento příspěvek!
[Celkem: 0 Průměrně: 0]