Tady je originální recept na Vepřovou panenku s medovo-hořčičnou omáčkou a pečenou zeleninou. Toto jídlo kombinuje jemnost vepřové panenky s výraznou sladko-hořčicovou omáčkou a lahodnou pečenou zeleninou.
Vepřová panenka s medovo-hořčičnou omáčkou a pečenou zeleninou
Tento recept přináší dokonale šťavnaté maso s jemnou a bohatou chutí omáčky, doplněné o křupavou zeleninu. Ideální pro rodinnou večeři nebo slavnostní příležitost.
Suroviny:
(Pro 4 osoby)
- Vepřová panenka (500 g) – 180 Kč
- Brambory (4 ks) – 20 Kč
- Mrkev (3 ks) – 10 Kč
- Cuketa (1 ks) – 10 Kč
- Olivový olej (4 lžíce) – 10 Kč
- Česnek (3 stroužky) – 5 Kč
- Med (2 lžíce) – 10 Kč
- Dijonská hořčice (2 lžíce) – 10 Kč
- Směs bylinek (např. tymián, rozmarýn) – 5 Kč
- Sůl a pepř podle chuti
- Citronová šťáva (1 lžíce) – 5 Kč
Celková cena: cca 265 Kč
Postup:
- Příprava panenky:
Panenku očisti od blanek a dobře osol a opepři. Na pánvi rozehřej 2 lžíce olivového oleje a panenku zprudka opeč ze všech stran, aby se zatáhla (asi 2–3 minuty z každé strany). Poté ji přendej na plech a vlož do trouby předehřáté na 180 °C. Peč 10–12 minut, aby zůstala šťavnatá uvnitř. - Pečená zelenina:
Brambory, mrkev a cuketu nakrájej na větší kusy. Polož je na plech, pokapej 2 lžícemi olivového oleje, přidej nasekaný česnek, bylinky, sůl a pepř. Peč v troubě na 180 °C asi 25 minut, dokud zelenina nezměkne a nezezlátne. - Medovo-hořčičná omáčka:
V malé misce smíchej med, dijonskou hořčici a citronovou šťávu. Směs přelij do pánve, kde se pekla panenka, a nechej krátce prohřát, aby se spojily chutě. - Servírování:
Vepřovou panenku nakrájej na plátky, přelij medovo-hořčičnou omáčkou a servíruj s pečenou zeleninou. Ozdob čerstvými bylinkami podle chuti.
Doba přípravy: 15 minut
Doba pečení: 25 minut
Obtížnost: Středně snadná
Toto jídlo je perfektní kombinací šťavnatého masa a výrazné omáčky, kterou podtrhuje pečená zelenina. Dobrou chuť!
Ohodnoťte tento příspěvek!
[Celkem: 0 Průměrně: 0]