Vylepšené bramboráky s uzeným sýrem a čerstvými bylinkami

Tento recept přidá extra ingredience a způsob přípravy, který zvýrazní chuť a texturu, přičemž zachovává autentičnost tradičního českého pokrmu.


Vylepšené bramboráky s uzeným sýrem a čerstvými bylinkami
Tyto bramboráky jsou krásně křupavé, voní po česneku, a navíc mají výraznější chuť díky přidanému uzenému sýru a čerstvým bylinkám. Jsou ideální jako hlavní jídlo nebo příloha.


Suroviny:
(Pro 4 osoby)

Brambory (750 g) – 30 Kč
Česnek (3 stroužky) – 5 Kč
Uzený sýr (100 g) – 30 Kč
Vejce (2 ks) – 10 Kč
Hladká mouka (4 lžíce) – 5 Kč
Čerstvé bylinky (petrželka, tymián nebo pažitka) – 10 Kč
Majoránka (1 lžička) – 5 Kč
Sůl a pepř – 5 Kč
Olej na smažení – 10 Kč
Celková cena: cca 110 Kč


Postup:

  1. Příprava brambor: Brambory oloupej a nastrouhej nahrubo. Přebytečnou vodu z brambor pečlivě vymačkej, aby těsto nebylo příliš řídké.
  2. Česnek a sýr: Nastrouhej česnek a uzený sýr a přidej je k nastrouhaným bramborám. Uzený sýr dodá bramborákům jemně kouřovou chuť.
  3. Těsto: Do směsi přidej vejce, mouku, čerstvé bylinky, majoránku, sůl a pepř. Vše důkladně promíchej, aby vzniklo husté těsto.
  4. Smažení: V pánvi rozehřej dostatek oleje. Z těsta tvoř bramboráky o velikosti menších placek a smaž je dozlatova z obou stran. Každý bramborák by měl být křupavý na povrchu a vláčný uvnitř.
  5. Odsávání oleje: Hotové bramboráky nech okapat na papírových utěrkách, aby se zbavily přebytečného oleje.

Doba přípravy: 20 minut
Doba smažení: 15 minut
Obtížnost: Snadná

Podávej vylepšené bramboráky s kysaným zelím nebo zakysanou smetanou. Tento upgrade s uzeným sýrem a čerstvými bylinkami přidá bramborákům extra vrstvy chutí, které si zamiluješ.

Dobrou chuť!

4o
Ohodnoťte tento příspěvek!
[Celkem: 0 Průměrně: 0]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Maximální velikost obrázku je: 64 MB. Pro vložení obrázku přidejte Komentář a vyplňte označená pole Drop file here